DESPRE BRAXON

Matrice Dermică Acelulară (A.D.M.) din colagen pentru
Reconstructie Mamară Pre-Pectorală

Braxon® este un dispozitiv medical din categoria biomateriale, realizat din matrice dermica acelulara (ADM), destinat reconstructiei mamare, prezentat intr-o forma specifica, patentata, care permite chirurgilor sa inveleasca implantul mamar si sa-l plaseze subcutanat, evitandu-se astfel contractura capsulara. Tehnica poarta denumirea de reconstructie mamara pre-pectorala.

dimensiune:30cm x 20cm

grosime: 0,6 mm

thumb-vide0-braxon

Reconstrucție mamarăintr-o singură etapă

cu menținerea integrității marelui pectoral

– În reconstrucția într-o singură etapă, după o mastectomie fără afectarea areolei mamare sau a pielii; atunci când există o vascularizație adecvată a stratului subcutanat.

Radioterapia anterioară sau afecțiunile medicale coexistente, cum ar fi diabetul sau bolile țesutului conjunctiv, reprezintă contraindicații. 

Utilizarea diatermiei monopolare în disecția lamboului cutanat din mastectomie ar trebui redusă la minim, pentru prevenirea necrozei lamboului cutanat.

Reconstrucția mamară într-o singură etapă, atunci când este indicată, a demonstrat beneficii importante pentru paciente, care își recuperează integritatea fizică în urma unei singure intervenții chirurgicale, realizând în același timp reduceri semnificative de costuri pentru sistemul de sănătate.

Inovațiile din domeniul biomaterialelor au contribuit într-o măsură importantă pentru a permite acestei noi intervenții chirurgicale să îmbunătățească substanțial rezultatele estetice ale reconstrucției mamare imediate.

Cel mai avansat biomaterial

Braxon reprezintă o sinteză între cel mai avansat biomaterial și impactul anatomic cel mai conservator pentru pacientă.

fărăafectarea musculaturii

DE CE?

Dezinserția mușchiului pectoral conduce la un deficit al funcției musculare la flexia, rotația internă sau adducția brațului. În timp, interferența în sinergia diferitelor grupe musculare poate conduce la slăbiciunea articulației scapulo-humerale, cu repercusiuni asupra mișcării, dureri și, de asemenea, un rezultat estetic inadecvat.

Dezinserția mușchiului produce hemoragie, dureri postoperatorii și serom.

Crearea unui buzunar submuscular în procedurile normale de reconstrucție mamară într-o singură etapă sau în două etape este mai lungă și mai complicată și necesită fizioterapie postoperatorie.

Braxon

CINE?

Cel mai fiziologic

implant

Deasupra buzunarului muscular

CUM?

Publicații recente au demonstrat un raport mai mic de contracții capsulare dacă proteza mamară este învelită într-o matrice biologică.

Braxon® este confecționat din derm porcin pre-format care permite individualizarea unui buzunar de matrice dermică acelulară (ADM) în jurul protezei mamare și fixarea sa deasupra mușchiului pectoral, cu menținerea integrității acestuia.

Forma Braxon®, acoperită de 3 brevete, se potrivește perfect cu conturul unei proteze din silicon. După alegerea dimensiunii și formei implantului, pregătirea individualizată a grefei pre-formate pentru potrivirea acesteia în jurul implantului din silicon este efectuată pe o suprafață de lucru sterilă, în timp ce chirurgul asistent verifică hemostaza și plasează drenul ca pregătire pentru inserția implantului, învelit cu precizie în grefa Braxon®, optimizând astfel timpul operator.

In reconstructia mamara
intr-o singură etapă

CAND?

– În reconstrucția într-o singură etapă, după o mastectomie fără afectarea areolei mamare sau a pielii. Atunci când există o vascularizație adecvată a stratului subcutanat.

Radioterapia anterioară sau afecțiunile medicale coexistente, cum ar fi diabetul sau bolile țesutului conjunctiv, reprezintă contraindicații. 

Utilizarea diatermiei monopolare în disecția lamboului cutanat din mastectomie ar trebui redusă la minim, pentru prevenirea necrozei lamboului cutanat.

o idee de succes

BRAXON

Cazuri de reconstructie mamara cu folosind matricea dermica acelulara BRAXON:

Email:

 comenzi@framed-medical.ro

Scroll to Top