Caracteristici Tehnice

ale matricei acelulare adermice (A.D.M) Braxon

Braxon® este cel mai performant dispozitiv medical din categoria biomateriale, realizat din matrice dermica acelulara (ADM), destinat reconstructiei mamare, care face posibila tehnica de reconstructie mamara pre-pectorala.

dimensiune:30cm x 20cm

grosime: 0,6 mm

IMPLANTUL BRAXON® ESTE CONFECȚIONAT DIN MATRICE EXTRACELULARĂ DERMICĂ PORCINĂ (*) CU GROSIMEA DE 0,6 MM.
 

Procesul de producție exclusiv a fost dezvoltat cu scopul de a genera un produs complet natural (și nu cross-linkat), fără prezența vreunei substanțe chimice care ar putea amplifica răspunsul inflamator și ar putea încetini calea regenerării tisulare. Structurile proteice native asigură beneficiul biodisponibilității imediate pentru încorporarea în țesutul gazdă, cu răspunsuri inflamatorii mai reduse, precum seromul sau fenomenul de exacerbare a eritemului cutanat constatat după implantarea altor biomateriale utilizate în reconstrucția mamară.

Matrice naturale vs. artificiale vs. sintetice.

Matrice naturală

Matricea naturală Braxon® este confecționată din polimeri proteici nativi derivați din țesut acelularizat de derm porcin (colagen). Organismul îl recunoaște ca fiind propriu șiîl transformă în țesut propriu printr-un proces natural de regenerare (remodelare).

Plasele artificiale

Plasele artificiale sunt derivate din polimeri naturali, dar sunt modificate chimic pentru creșterea rezistenței (de exemplu plase cross-linkate) Acestea sunt tolerate de organism, însă nu stimulează niciun proces regenerativ.

Plasele sintetice

Plasele sintetice, fabricate din polimeri obținuți prin sinteză chimică (de exemplu polipropilenă cu strat metalic), sunt tolerate din punct de vedere chimic și fizic de organism, însă nu stimulează niciun proces regenerativ.

ÎN PREZENT, CONCEPTUL DE BIOCOMPATIBILITATE NU ESTE SUFICIENT PENTRU DEFINIREA EFICACITĂȚII UNUI BIOMATERIAL. PERFORMANȚA ACESTUIA TREBUIE SĂ DEPĂȘEASCĂ TOLERANȚA PASIVĂ. ACESTA TREBUIE SĂ FIE ACTIV, NU DOAR INERT, CU SCOPUL DE A FAVORIZA PROCESUL BIOLOGIC DE REGENERARE TISULARĂ GHIDAT

Realizarea matricei Braxon – unicitate

Pentru a permite ca Braxon® să fie încorporat în țesuturi fără amplificarea răspunsului inflamator, procesul de producție necesită sublimarea (liofilizarea) în fazele finale a grefei acelulare nou create, care permite îndepărtarea completă a substanțelor chimice lichide utilizate în prepararea acesteia, prin utilizarea cu exactitate a presiunii și temperaturii. Procesul face ca produsul să fie uscat, optim pentru conservarea adecvată la temperatura camerei și necesită doar o simplă rehidratare înainte de utilizare, fără necesitatea de spălări repetate pentru încercarea de îndepărtare a substanțelor chimice nocive, ca în cazul altor produse.

Forma brevetată a acestuia permite o potrivire perfectă în jurul protezei din silicon, care creează o suprafață netedă, fără suprapunerea grefei, după simpla suturare de suprafața mușchiului. Acesta se potrivește cu precizie sub piele într-o poziție perfectă, verificată prin ridicarea pacientei înainte de închiderea plăgii cutanate.

Tehnica de implantare

Braxon® trebuie suturat la pectoralul mare cu suturi unice, pentru a asigura stabilitatea primară a matricei, care necesită contactul intim cu țesutul vascularizat.

Gestionarea postoperatorie

Utilizarea precoce și prelungită a unui sutien adecvat timp de 3 sau 4 săptămâni, precum și pansamentul compresiv și mobilitatea redusă a brațului vor reduce semnificativ formarea de serom.

(*) Matrice extracelulară porcină:
Rețea complexă de macromolecule extracelulare care, suplimentar față de îndeplinirea unei funcții de cimentare între celule și țesuturi, realizează o structură organizată în care celulele pot migra și pot interacționa unele cu altele.

Email:

adm.breast@medical-device.ro

Scroll to Top